zegel FV Westkust officiƫle Vlaamse Leeuw

FAMILIEKUNDE VLAANDEREN   REGIO WESTKUST


Leeszaal

welkom voorsorteren
Op de foto links ziet U een deel van onze infopanelen, gebruikt bij tentoonstellingen en andere manifestaties waar onze vereniging zich kenbaar wil maken.
Maar bij een "open deur" of ter gelegenheid van een bezoek kan elkeen hier al een eerste kennismaking doen.


De foto rechts toont de voorsorteerkast der BP die dus ook in de leeszaal staat. Nadat BP al getrieerd zijn op "al dan niet van onze regio" (de ganse provincie West-Vlaanderen, het stukje Nederland tussen de Scheldemonding en onze provinciegrens en het stukje Frans Vlaanderen "over de Schreve" ook langsheen onze provinciegrens) worden zij "per letter" in de bakjes gedropt om voorsortering op wat we al hebben toe te laten, werkje dat door vrijwilligers in de leeszaal gebeurt, meestal twee namiddagen per maand.


In de leeszaal bewaren we ook een kleine reeks papieren archieven die enkel toegankelijk zijn voor onze bezoekers na simpel verzoek daartoe aan de zaalverantwoordelijke.

De inhoudslijst van deze papieren archieven kan U in de leeszaal raadplegen zowel op hard copy als digitaal op ons intranet.


leeszaal
Met de foto hier boven krijgt U nog een blik op onze leeszaal met enkele van de schermen waarop ons intranet kan bekeken worden en de printer die bezoekers toelaat om afdrukken van digitale documenten te maken.

Koksijde Veurne